Bij het trainen van de rugspieren wordt vaak dezelfde fout gemaakt. Bij het trainen van de rug wordt (vaak) het gewicht van een afstand naar het lichaam toe gebracht, hierbij is de eerste beweging die de meeste mensen maken het buigen van de arm. De rug wordt hierdoor bijna niet gebruikt tijdens de oefening, maar het zijn voornamelijk de biceps die het meeste werk leveren, hierdoor ontstaat er wel een pomp in de biceps maar dat is niet helemaal waar we voor gaan bij het trainen van de rug.

Denk aan het volgende bij het trainen van de rug. Ongeacht het gewicht dat je vasthoudt, zorg ervoor dat je eerst de schouders naar achteren trekt, houd hierbij de armen nog volledig recht. Zodra wordt getraind met een te zwaar gewicht is het niet meer mogelijk om de schouders naar achteren te trekken, begin daarom eerst met een lichter gewicht (of zelfs helemaal zonder gewicht) en probeer altijd eerst de schouders naar achteren te trekken. Vervolgens kunnen de armen worden gebogen om de volledige beweging van de oefening af te maken. Sommige mensen trekken van nature de schouders naar achteren bij het trainen van de rugspier en andere mensen doen dit weer niet. Je moet dus zeer zelfbewust zijn over het feit of je dit wel of niet doet.

Tijdens het trainen probeer ik te denken aan eerst mijn schouders naar achteren trekken en vervolgens mijn ellebogen zo ver als mogelijk naar achteren brengen in plaats van te denken aan het gewicht naar me toe halen. Zodra ik meer begin te denken aan het gewicht en minder aan mijn schouders en ellebogen gaat mijn vorm tijdens het trainen achteruit en verminder ik de potentiële groei van mijn rug (hoe je de oefening uitvoert is belangrijker dan het gewicht dat je gebruikt).

Naarmate je langer traint ontwikkel je een aantal goede eigenschappen en een aantal slechte eigenschappen tijden het trainen. Een slechte eigenschap is bijvoorbeeld beginnen met het buigen van de armen tijdens het trainen van de rug. Het lastige als je al een tijdje op ‘een verkeerde’ manier traint, is dat je een beweging compleet anders moet aanleren. Het probleem is dat de beweging niet van het ene op het andere moment goed gaat, omdat je de beweging gewend bent om op een andere manier uit te voeren. Houd dus altijd in je achterhoofd, eerst schouders naar achteren en dan de rest.

Wil jij spiermassa opbouwen?

Als je spiermassa wil opbouwen bekijk dan een Het e-book Spiermassa Protocol.

TOP!? Spiermassa Protocol Mannen (Henry&Rinus) Review | KMA

In dit boek wordt beschreven hoe jij jouw spieropbouw kan maximaliseren met 3 basis principes van het trainen. Alle kennis en tools worden gegeven om de spieropbouw te maximaliseren, denk hierbij aam de juiste voeding en een methode met minimale restricties. Het is een kant-en-klaar pakket waar jij ongeacht jouw niveau of trainingservaring mee kan beginnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s