In dit artikel vertel ik jullie iets over hoe ik omga met mijn voeding gedurende de week. Van maandag tot en met vrijdag, en heel soms tot en met zaterdag houd ik precies bij hoeveel calorieën ik binnen krijg. Ook houd ik alle ‘macro’s’ bij, dit zijn de eiwitten, koolhydraten en vetten. Ik plan een week van te voren wat ik wanneer ga eten, dit baseer ik op wanneer ik train, wat ik train, of ik aan het ‘bulken’ ben of dat ik bezig ben met een ‘cut’. De meeste koolhydraten eet ik voor en na mijn training. Voor het bijhouden van de calorieën en de macro’s gebruik ik de MyFitnessPal app.

Bij het koken maak ik altijd gebruik van olijfolie, maar maak geen gebruik van een grote fles olijfolie, maar van een spuitbus. Door het gebruik maken van een spuitbus kan de olijfolie makkelijker gedoseerd worden en wordt er niet te veel olie gebruikt, want in olieen zitten erg veel calorieën. Bij het klaarmaken van vlees of vis geef ik de voorkeur aan het bakken in een pan in plaats van het vlees bereiden in de oven. In de oven wordt het vlees of de vis zeer droog en ondanks het eten zien als voeding voor de spieren, eet ik ook gewoon voor mijn plezier ;).

Veel mensen klagen dat ze geen tijd hebben om eten te bereiden. Maar geloof me die tijd heb je wel! Elke dag heeft 24 uur, je moet gewoon de tijd vinden wanneer je het eten kan bereiden. Het eten bereiden hoeft niet langer te duren dan 15/20 minuten en dan heb ik het over het bereiden van alle maaltijden van de hele dag, tuurlijk ligt het eraan wat je aan het bereiden bent, maar het hoeft niet lang te duren voordat het klaar is. Ook zijn er mensen die denken dat ze niet kunnen koken, maar met elke keer koken wordt je er beter in, begin gewoon makkelijk.

De groenten die ik eet weeg ik meestal niet precies. Als het een groene groente is, is het (meestal) goed voor je. Pas wanneer ik echt streng mijn calorieën ga bijhouden dan weeg ik mijn groenten wel. Bijna alle groene groente zijn laag in calorieën en laag in koolhydraten. Sommige groenten zoals spinazie wegen dusdanig weinig dat het geen nut heeft om het te wegen.

Mocht je het niet leuk vinden om te koken, doe er dan iets anders naast dat je kan combineren met het koken, zoals luisteren naar muziek. Misschien heb je een televisie in de keuken, of woon je samen met mensen, ga dan met hen praten. Maak van het koken van alle maaltijden van de dag een gewoonte en geniet van het proces en de progressie die je maakt. Als je gaat bijhouden wat je eet en begrijpt wat je eet dan ga je vooruitgang zien

Wil jij afvallen?

Afvallen hoeft niet altijd saai, stom en moeilijk te zijn, het kan ook gewoon leuk zijn. Bekijk een het e-book De Afslankreceptenbijbel van Drs. Oscar Helm.

bol.com | Afslank Receptenbijbel, Oscar Helm | 9782130375203 | Boeken

Met deze methode verbrand je snel overtollig vet, zonder dat je honger lijdt en met jouw gewicht aan het jojoën bent, dankzij recepten die simpel te maken zijn en waarbij afvallen makkelijk wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s