Battle ropes zijn goede materialen om mee te trainen, met het gebruik ervan kan het lichaam een betere conditie opbouwen en daarnaast veel calorieën verbranden. Als het trainen met battle ropes goed wordt uitgevoerd, dan is de kans op blessures zeer klein. Tijdens de oefening waarbij de armen om en om bewegen moet de torso rechtop blijven en de schouders mogen niet bewegen, je zou kunnen zeggen dat deze in een bepaalde positie worden ‘vastgezet’. Hiermee bedoel ik dat de schouders wel mogen draaien, maar niet naar buiten mogen bewegen, of naar links of rechts bewegen. Mocht je last hebben van een schouderblessure dan kan je beter wegblijven van de battle ropes.

Bij HIIT (hoge intensiteit interval training) is het de bedoeling om 100% inzet te tonen, dat is het hele doel van de HIIT. Geef je namelijk maar 70 of 80% dan doe je eigenlijk een gewone interval training. Met zo’n hoge intensiteit werken is niet prettig, het is dus ook zeker wennen dat je traint op een manier dat niet prettig is. Dat je went aan het niet prettige gedeelte wil niet zeggen dat de training ook makkelijker wordt, mocht het wel makkelijker worden dan is het tijd om het niveau van de training te verhogen.

Als je alles geeft in een training met battle ropes, dan begin je na 15 tot 20 seconden al vermoeid te worden, mocht je een goede conditie hebben houd je het misschien iets langer vol dan 20 seconden, vooral als je verder nog geen oefeningen daarvoor hebt gedaan. Meestal zit ik zelf rond de 15 seconden voordat ik de battle ropes slomer ga bewegen, mijn intervallen zijn dan ook 15 seconden zo snel mogelijk bewegen en daarna 45 seconden tot een minuut rust. Hoe je de training aanpakt is afhankelijk van je doel. Voor een pure HIIT heb ik relatief lange rustperiodes nodig om tijdens het bewegen alles te geven. Gaat de voorkeur uit naar een normale interval training dan ziet de training er meer als volgt uit: 10 seconden bewegen, 15-20 seconden rust. Door die korte rustperiode wordt er tijdens het bewegen met de battle ropes niet mogelijk om 100% inzet te geven.

De training

Beweging 1: 15 seconden bewegen

Battle Rope Double Arm Slams – WorkoutLabs Exercise Guide
Bron: https://workoutlabs.com/exercise-guide/battle-rope-double-arm-slams/

De eerste beweging doe je met 2 armen tegelijk, bij het omhoog halen van het touw kan je mee omhoog springen (zoals in de afbeelding), maar dit is niet noodzakelijk (ikzelf spring niet mee).

45 seconden rust

Beweging 2: 15 seconden bewegen

Wat is een Battle Rope en het nut ervan - MuayThai.nl
Bron: https://muaythai.nl/wat-is-een-battle-rope-en-het-nut-ervan/

Bij de tweede beweging gaan de armen om en om naar boven, denk eraan dat de torso recht blijft, naarmate je vermoeider wordt wil je de torso meebewegen met het touw, probeer dit zo veel mogelijk te beperken.

45 seconden rust

Deze 2 bewegingen inclusief de rust is 1 set, blijf deze bewegingen om en om herhalen totdat je aan 8 sets komt. Veel succes!

Wil jij spiermassa opbouwen?

Als je spiermassa wilt opbouwen bekijk dan een het e-book Spiermassa Protocol.

TOP!? Spiermassa Protocol Mannen (Henry&Rinus) Review | KMA

In dit boek wordt beschreven hoe jij jouw spieropbouw kan maximaliseren met 3 basis principes van het trainen. Alle kennis en tools worden gegeven om de spieropbouw te maximaliseren, denk hierbij aan de juiste voeding en een methode met minimale restricties. Het is een kant-en-klaar pakket waar jij ongeacht jouw niveau of trainingservaring mee kan beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s